Descriere ortopedie – traumatologie

Ortopedia se ocupă de tratamentul leziunilor netraumatice ale membrului superior și inferior.

Ortopedie-traumatologie este specialitate care face parte din grupa specialităților chirurgicale și are în centrul preocupărilor sale depistarea, diagnosticul, tratamentul și recuperarea afecțiunilor de natură traumatică sau netraumatică ale aparatului locomotor. Mai exact, ortopedia și traumatologia, specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul, tratamentul și prevenirea leziunilor și bolilor sistemului musculo-scheletic. Acest sistem complex include oasele, articulațiile, ligamentele, tendoanele, mușchii și nervii. Procedurile utilizate de acești medici sunt medicale, chirurgicale și fizice. Practic, medicii ortopezi se concentrează pe îngrijirea pacienților cu deformări scheletice, tulburări ale oaselor, articulațiilor, mușchilor, ligamentelor, tendoanelor, nervilor și ale pielii.

În ambulator, specialiștii în ortopedie-traumatologie diagnostichează și tratează o gama complexă de afecțiuni ale sistemului musculo-scheletic: oase, articulații, ligamente, mușchi, tendoane. Mai exact, ortopedia se ocupă cu monitorizarea, diagnosticarea și recuperarea malformațiilor congenitale și ale celor dobândite ulterior, de la nivelul sistemului musculo-scheletic.

În Ortopedie-Traumatologie un diagnostic de certitudine este vital înaintea stabilirii oricărei intervenții medicale. Investigațiile pot cuprinde efectuarea de analize de laborator (evaluarea metabolismului fosfo-calcic, acid uric etc) și examene radiologice (depistare de fracturi, artroze). Paleta de explorări paraclinice poate fi mărită prin puncție articulară și examenul lichidului articular, osteodensitometrie care ajută la stabilirea diagnosticului de osteoporoză, rezonanță magnetică (în traumatisme, de exemplu), tomografia computerizată.

Principalele servicii pe care le oferim sunt:

  • Consultație ortopedie, consultație post-chirurgicală
  • Imobilizare articulații mari și mici
  • Infiltrații cu substanță vascoelastică, cortizon
  • Ablație aparat gipsat, atelă gipsată și fire de sutură
  • Tratament cu plasma îmbogățită cu tromobocite (PRP)
Programeaza-te
Sari la bara de unelte