• Consultație
  • Ecografie generală
  • Efectuare și interpretare EKG
  • Osteodensitometrie cu ultrasunete
  • Investigații de laborator

 

Medicina internă este un cumul de specialități abordand informații din toate specialitățile medicale: cardiologie, pneumologie, gastroenterologie, nefrologie, boli metabolice și de nutriție, și nu numai.

Rolul medicului internist este de a diagnostica boala sau bolile pacientului, de a recomanda investigații de specialitate utile stabilirii diagnosticului corect, de a da tratamentul adecvat fiecărui pacient care i se adereseaza.

În primul rând, medicul internist este clinician, el discută cu pacientrul care i se adresează, îl examinează, stabilește contextul și ulterior tratamentul. Acesta va integra datele obținute în urma anamnezei, datele clinice ( examenul clinic), paraclinice ( investigații de laborator), rezultatul consulturilor de specialitate și investigațiilor tehnice recomandate. El ierarhizează importanța, gravitatea bolilor de care sufera pacientul și stabilește tratamentul personalizat.

Atenție! Procedurile tehnice de diagnostic efectuate de specialiști nu pot înlocui discuția cu pacientul și examenul clinic. Acestea au rolul de a ajuta medicul internist pentru creșterea acurateții diagnosticului și tratamentului. De aceea, ideal este ca pacientul care a fost la mai multe specialități, să ajungă în final la medicul internist pentru a stabili un program terapeutic coerent, benefic pacientului, ierarhizat în funcție de importanța și gravitatea afecțiunilor lui.

Medicina internă are un rol esențial în menținerea unei sănătăți optime, a creșterii calității vieții pacientului dar și în diagnosticarea și tratarea unei game extreme de compelxe de afecțiuni. Medicul internist este cel care reușește în urma examinării clinice, a interpretării investigațiilor și a analizelor medicale, să prevină, diagnosticheze și să trateze afecțiuni acute dar și cornice.

Programeaza-te
Sari la bara de unelte