Recuperarea medicală este o specialitate desosebit de complexă care are în centrul atenției sale o serie de tratamente. Acestea urmăresc restabilirea capacităților funcționale pierdute de o persoană în urma unei traume sau a unei afecțiuni cronice sau acute. Mai exact, cu ajutorul recuperării medicale se va ajunge la îmbunătățirea calității vieții pacienților afectați de boli cronice sau acute și chiar a persoanelor sănătoase care vor să își crească nivelul de bunăstarea fizică și psihică.

Mai exact, obiectivul terapeutic este centrat pe vindecarea leziunii și restaurarea anatomică a oragnului sau segmentului lezat.

Planul de tratament este stabilit de medicul specialist în funcție de stadiul bolii și de afecțiunile coexistente.

Centrul Medical ProMemoria înțelege nevoile pacienților săi de a-și păstra mobilitatea și vitalitatea dorită, serviciile noastre de fizioterapie și kinetoterapie te vor ajuta să fii din nou stăpân pe corpul tău în urma accidentelor vasculare, operaților ortopedice, în cazul afecțiunilor reumatismale, afecțiunilor aparatului locomotor (oase, mușchi, articulații, ligamente, tendoane) sau a dezavantajelor vârstei înaintate.

Specialiștii noștri sunt aici pentru ca tu să te bucuri de libertate de mișcare în ciuda vârstei poate înaintate. Totodată, în Centrul Medical ProMemoria efectuăm o serie de proceduri medicale de la fizioterapie, kinetoterapie, infiltrații intraarticulare, manipulări manuale, terapie craniosacrală, procedure specifice traumatologiei sportive.

Fizioterapia – știința care studiază mecanismele de acțiune ale factorilor fizici, așa cum sunt: masajul, exercițiul fizic, căldura, electricitatea, împachetările, lumina și utilizarea lor cu scopul de a trata anumite afecțiuni ale organismului uman și recuperea funcțiilor locomotorii.

Rolul esențial al fizioterapiei este acela de a asigura și prevenția dar și tratamentul anumitor afecțiuni. Procedurile utilizate nu provoacă durere și rezultatele ședințelor de fizioterapie sunt deosebite.

Kinetoterapia – o etapă extrem de impostantă de recuperare medicală. Cu ajutorul ei se redă mobilitatea fizică, postura, echilibrul, tonifierea musculară, creșter capacitatea de efort. Nu în ultimul rând, kinetoterapia are un rol esențial în profilaxia osteoporozei, profilaxia căderilor pentru persoanele vârstnice prin exerciții fizice specifice, adaptate fiecărui pacient în parte.

Atenție! Kinetoterapia se poate efectua și de cei care nu au afecțiuni, sunt sănătoși dar care își doresc să obțină o formă fizică optimă.

În Centrul Medical ProMemoria, programele de kinetoterapie se efectuează în conformitate cu vârsta, constituția și afecțiunile pacientului. Specialiștii nostri vor ține cont inclusiv de gradul de sedentarism, activitățile desfășurate în mod normal, stadiul bolii sau existența altor afecțiuni.

Programeaza-te
Sari la bara de unelte